Přihlášení Registrace

Practice Question

Jaký vliv má státní příslušnost a trvalé bydliště smluvních stran na využití vyhlášky č. 11/1975 Sb., o Úmluvě o přepravní smlouvě v mezinárodní silniční nákladní dopravě, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „Úmluva CMR“)
Úmluva CMR se vztahuje na každou smlouvu o přepravě zásilek za úplatu silničním vozidlem, jestliže místo převzetí zásilky a předpokládané místo jejího dodání, jak jsou uvedena ve smlouvě, leží ve dvou různých státech, z nichž alespoň jeden je smluvním státem této Úmluvy. Toto ustanovení platí bez ohledu na trvalé bydliště a státní příslušnost stran.

Úmluva se vztahuje na každou smlouvu o přepravě zásilek za úplatu silničním vozidlem, jestliže smluvní strany mají trvalé bydliště nebo státní příslušnost ve dvou různých státech, které ale musí být signatáři Úmluvy CMR.

Úmluva se vztahuje na každou smlouvu o přepravě zásilek za úplatu silničním vozidlem, ale pouze za předpokladu, že smluvní strany mají trvalé bydliště nebo státní příslušnost některého ze států EU.

Úmluva CMR se vztahuje na každou smlouvu o přepravě zásilek za úplatu silničním vozidlem, jestliže místo převzetí zásilky a předpokládané místo jejího dodání, jak jsou uvedena ve smlouvě, leží ve dvou různých státech, přičemž oba státy musí být smluvním